U Zadru se obilježava 25 obljetnica vojno-redarstvene akcije Maslenica. Uz brojne državne dužnosnike, obilježavanju ove obljetnice nazočio je i general Ante Gotovina.  

"Danas obilježavamo 25 godina od jedne u nizu borbenih operacija Domovinskog rata, operacije Maslenica koja je donijela sigurnost Zadru, Sinju, Šibeniku, ali i povezala sjever i jug Hrvatske", podsjetio je general Gotovina, prenosi N1.

"Ne smije se zaboraviti da je uzrok Domovinskog rata bila agresija na Hrvatsku. Taj rat nije bio naš izbor nego potreba. Za ljude koji žive tu, neovisno o narodnosti i vjeroispovijesti, Domovinski rat je temelj hrvatske državnosti", rekao je Gotovina.

"Oružane snage su jedan od stupova očuvanja ljudskih sloboda. Sigurnost i sloboda pretpostavka su da bismo snagu mogli usmjeriti na gospodarski razvoj i na tom putu želim nam uspjeh", zaključio je Gotovina.

U Zadru je u ponedjeljak ujutro počelo središnje obilježavanje 25. obljetnice vojno-redarstvene akcije Maslenica 93., kojom su Oružane snage RH oslobodile bitne strateške točke od okupacije srpskih paravojnih postrojba, i omogućile ponovno povezivanje juga i sjevera Hrvatske.