U ovoj fazi Lige prvaka nitko nije siguran, svatko svakoga može pobijediti, rekao je trener nogometaša Real Madrida Carlo Ancelotti prije prve utakmice osmine finala, gostovanja kod Leipziga ovog utorka.

Real je prethodno u skupini, gdje su mu suparnici bili Napoli, Braga i Union Berlin, osvojio prvo mjesto sa svih šest pobjeda.

Suparnik u osmini finala Leipzig bio je drugi u svojoj grupi, iza aktualnog pobjednika Lige prvaka Manchester Cityja, javlja Hina.

''Pokušat ćemo napraviti sve u svojoj moći da ponovno osvojimo Ligu prvaka koja je, ako pitate navijače Reala, najvažnije natjecanje. U njemu smo kroz povijest imali toliko uspjeha i Liga prvaka nas uvijek iznova silno motivira'', rekao je Ancelotti.

S 14 naslova pobjednika Real Madrid je rekorder ovog natjecanja, a od 2014. godine do danas Madriđani su čak pet puta osvajali Ligu prvaka.

Sve te trofeje s Realom je osvojio i kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić. Posljednji put Real je slavio prije dvije sezone kada je u finalu pobijedio Liverpool 1-0.

Ovaj i idući tjedan se igraju prve utakmice osmine finala Lige prvaka, a prvog dana, ovog utorka, osim Leipziga i Reala još će od 21 sat igrati FC Kopenhagen i Manchester City.