Stanovnik Floride Michael Esmond pomogao je čak 114 obitelji tako što im je platio račune za komunalne usluge kako praznike ne bi dočekali bez grijanja i struje.

Kako piše CNN, Esmondova velikodušnost prvi put je uočena prošle godine, kada je platio račune za komunalije za 36 domaćinstava u svojoj zajednici Gulf Breeze. Uzevši u obzir činjenicu da je situacija ove godine nešto gora zbog pandemije i uragana Sally koji je nedavno pogodio grad, odlučio je povećati ulog.

Donirao je 7.615 dolara za plaćanje računa za 114 domaćinstava, što znači da je ove godine za plaćanje računa izdvojio 4.000 dolara više nego prošle.

– Pogodila me činjenica da ljudi sebi ne mogu priuštiti plaćanje računa koji ne iznose više od 100 dolara po pbitelji. Zato sam morao platiti račune za 114 domaćinstava – rekao je Esmond, prenosi Klix.ba.

U razgovoru za CNN je rekao kako je njegovo poslovanje bilo vrlo uspješno u 2020. godini, te kako svoj profit želi podijeliti s onima kojima je to potrebno. Dodao je i kako razumije u kakvoj se situaciji nalaze, jer je i sam imao identičan problem.

– Osamdesetih sam bio u sličnoj situaciji, morao sam plaćati račune i odgajati tri kćerke. Nismo imali novca i ugasili su nam plin, pa čitavu zimu nismo imali grijanje. Zbog toga se sada želim povezati s ljudima koji pate i pomoći im – rekao je, dodavši kako se nada da će im na ovaj način uljepšati praznike i osloboditi ih stresa.