Bivši ruski predsjednik i aktualni zamjenik predsjednika ruskog Vijeća sigurnosti Dmitrij Medvedev smatra kako postoji velika vjerojatnost da će sadašnji predsjednik SAD-a Joe Biden biti poražen u utrci za svoj drugi mandat na američkim predsjedničkim izborima sljedeće godine, prenosi ruska državna novinska agencija Tass.

Tvrdi da se Bidenova administracija suočava s potencijalnim "opozivom (do kojeg će teško doći) ili porazom na izborima (što će se vrlo vjerojatno dogoditi)". "Stoga pribjegava oštroj taktici ucjenjivanja, neprekidnoj histeriji i širenju smiješnih insinuacija o nama", napisao je Medvedev na svom Telegram kanalu.

"Washington će sigurno osigurati dodatna sredstva Ukrajini"

Poručio je da su predsjedničke administracije u SAD-u već ranije ucjenjivale Kongres pod mantrom: "Dajte našem tipu gotovinu ili ćemo se morati sami boriti protiv Rusa." Međutim, uvjeren je da je Biden napravio povijesni presedan jer nikada u povijesti SAD-a Bijela kuća nije "izvukla toliko novca za državu koja se klati na rubu kolapsa".

"Još od Kubanske raketne krize prijetnja izravnog sukoba između Rusije i NATO-a, koja bi mogla dovesti do trećeg svjetskog rata, nije bila toliko stvarna", naveo je. Iznio je i predviđanje da će Washington nedvojbeno osigurati dodatna sredstva za kijevski režim, ako ne ove, onda sljedeće godine, kako bi "održao svoj ratom vođen poslovni model po svaku cijenu".

Podsjetimo, Rusija je u veljači prošle godine započela invaziju, pri čemu je jedan od argumenata bio da NATO priprema Ukrajince za ofenzivu protiv Rusa. Nakon izbijanja ruske invazije punog opsega na Ukrajinu Medvedev je više puta prijetio uporabom nuklearnog oružja i izbijanjem trećeg svjetskog rata.