Ogromne količine kokaina pronađene su u kutijama za banane koje su trebale biti donirane Odjelu za kazneno pravosuđe u Teksasu.

Kokain se nalazio u čak 45 kutija, a procijenjena vrijednost pronađene droge je blizu 18 milijuna dolara, prenose američki mediji.

Sudeći prema statusu objavljenom na Facebook stranici teksaškog Odjela za kazneno pravosuđe, dvojica policajaca su pri prijemu robe uočila da nešto nije u redu.

540 paketića kokaina

Naime, jedna od kutija izgledala je drugačije od ostalih. Policajci su najprije presjekli trake, izvukli kutiju i otvorili je. U kutiji je, ispod banana, pronađen sumnjiv svežanj unutar kojeg se nalazila bijela praškasta supstanca. Policajci su odmah obavijestili lučke vlasti i čekali njihove instrukcije.

Nakon što su istražitelji stigli, utvrdili su da je sumnjiva supstanca kokain. Carinski agenti pretražili su svih 45 kutija smještenih na dvije palete i svaka od njih bila je ispunjena drogom.

Nakon što su sve kutije ispražnjene, ono što je ostalo bilo je pravo skladište opijata. Policija je priopćila da je pronašla 540 paketića kokaina vrijednih blizu 18 milijuna dolara.