Bh. atletičar Amel Tuka najbrži je Europljanin na 800 metara, a sedmi najbrži natjecatelj u svijetu nakon što je na subotnjem mitingu u Madridu 800 metara istrčao za 1:43.84 minuta, što je 10. rezultat u svijetu ove sezone,

Nezavisne novine navode kako tuka na listi najbržih atletičara dijeli sedmo mjesto s Borisom Berianom iz SAD, jer su se imena nekih natjecatelj po dva puta našla na listi. Također, on je nadmašio najbolje vrijeme ostvareno u povijesti bivše Jugoslavije koje je držao Luciano Šušanj (1:44.07, 1974. godine).

"Rezultat je fantastičan! Zanima me gdje su granice. Po bodovnim ljestvicama ovo je najvrjedniji rezultat u BiH. Nadam se da će i medaljama na velikim natjecanjima da prestigne legende bh. atletike, a ne samo rezultatima. Ne znam koliko će mu odlični rezultati smetati za SP, koje će biti održano u drugoj polovini kolovoza. Vidjet ćemo, teško je prognozirati. Ali, nadam se da će ga zdravlje poslužiti i da će još napredovati. Sve čestitke za ovaj rezultat", rekao je Nebojša Matijević, izbornik muške atletske reprezentacije BiH.