Završetak druge sezone trkačke Lige Hercegovine 2023. u organizaciji AK „Volim trčanje“ svečano je obilježen 5. studenog u Širokom Brijegu. Nakon devet održanih kola (u Mostaru, Jablanici, Stocu, Ljubuškom, Neumu, Posušju, Konjicu, Tomislavgradu i Prozor-Rami) i zbroja osvojenih bodova prema unaprijed definiranim pravilima lige, pobjedu je u muškoj konkurenciji odnio Ante Pokrajčić, a u ženskoj, Anđela Talić. Organizator je prvih pet trkačica u ženskoj i trkača u muškoj kategoriji nagradio pripadajućim statuama za plasman na kojima su ugravirana imena, utrke i broj osvojenih bodova.

Pobjednik Lige Hercegovine 2023., Ante Pokrajčić (658 bodova), višestruki je prvak BIH i RH u trčanju na 800m, 1500m i 4x400m, pobjednik više polumaratonskih, ali i kraćih utrka, te osvajač brojnih trkačkih postolja. Drugo mjesto ove lige osvojio je prošlogodišnji pobjednik Jakov Andabak (611 bodova), perspektivni trkač koji se isticao na mnogim utrkama na 5km i osvajao prva mjesta. Gabriel Kesić (553 boda) s najvećim brojem istrčanih utrka izborio se za treće mjesto ove godine dok je prošle godine bio drugoplasirani. Na četvrtom mjestu našao se Ilija Jukić (520 bodova), prvak FBIH i trećeplasirani na prvenstvu BIH u polumaratonu. Prošlogodišnji juniorski prvak BIH u polumaratonu i aktualni na 10km, Džemal Bukvić (498 bodova), osvojio je peto mjesto lige.

Pobjednica Lige Hercegovine 2023., Anđela Talić (643 boda), višestruka je prvakinja BiH u plivanju i akvatlonu, a uspješnom se dokazala i u cestovnom trčanju na utrkama različitih duljina pri čemu je osvojila brojna postolja. Prošlogodišnja pobjednica, Antea Pavličević (577 bodova), ove je godine osvojila drugo mjesto lige nakon mnogih trkačkih uspjeha. Najmlađa BIH polumaratonka, Aneta Pavličević (550 bodova) zauzela je treće mjesto dok je prošle godine bila peta. Ivana Rozić (521 bod) izborila je četvrto mjesto lige, a posebno se istakla u ženskoj konkurenciji istrčavši najveći broj utrka lige. Odbojkašica, Anđela Kasalo (504 boda), svojim je trkačkim rezultatima osvojila peto mjesto u ukupnom poretku.

Uz manifestaciju dodjele nagrada i priznanja za Ligu Hercegovine 2023., u Širokom Brijegu je održana i utrka na 5km. Prva „Širokobriješka petica“ okupila je 90 natjecatelja koji su se borili za vrijedne novčane nagrade i priznanja. Dobitnice u ženskoj kategoriji bile su: Alma Hrnjić, Emina Alagić i Dijana Manđeralo. U muškoj kategoriji slavili su: Ivan Dračar, Caleb Greenwich i Ante Pokrajčić.

Unatoč kišnom vremenu, u Širokom Brijegu nije nedostajalo sportskog duha ni entuzijazma natjecatelja te je ovaj događaj protekao u pozitivnoj trkačkoj atmosferi. Organizatori zahvaljuju svima onima koji su dosada podržali ligu te pozivaju sve zainteresirane da se priključe novoj trkačkoj sezoni Lige Hercegovine u 2024. godini.