Frano Ivković sa sedam osvojenih punata slavodobitnik je 304. Sinjske alke.

Nakon prve jedinice, u druge dvije trke pogodio je u sridu. Frano Ivković bio je slavodobitnik i 300. Alke

U publici je veliki broj gledatelja, mnogi od njih su došli i iz drugih dijelova zemlje.

Svečana alkarska povorka prema trkalištu je krenula iz Alkarskih dvora tijekom čega su pozdravili Čudotvornu Gospu Sinjsku. Ove godine u natjecanju sudjeluje čak 17 kopljanika.

Slavodobitnika Alke Viteško alkarsko društvo (VAD) nagradit će slavodobitničkim plamencem hrvatske trobojnice, zlatnom plaketom Alke i novčanim iznosom od 40 tisuća kuna, a pokroviteljica Alke, hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kritarović zlatnim prstenom s hrvatskim grbom i sabljom. Alkarskoga momka slavodobitnika VAD će nagraditi zlatnom plaketom Alke, a pokroviteljica srebrnim prstenom i jataganom.

Dobitnik ovogodišnje Čoje je Ivo Zorica, piše hina.

Najtrofejniji alkar u povijesti je Nikola Cerinić s 12 pobjeda, a nastupao je od 1867. do 1899. U razdoblju od 1900. do 1935. Nikola Jelinčić – Bećo osam je puta bio slavodobitnik. Prošlogodišnji slavodobitnik je bio Josip Čačija.

Alka je pojedinačno viteško nadmetanje u kojem sudjeluje minimalno 11 i maksimalno 17 alkara. Onaj tko u tri utrke gađanjem u alku prikupi najviše punata (bodova) je pobjednik. Ukupno se trče tri utrke iz kojih se zbrajaju bodovi, a slavodobitnik dobiva novac.

Tom viteškom igrom se obilježava pobjeda nad osmanskim osvajačima, koja se dogodila 14. kolovoza 1715. kod Sinja. Sinjska je alka 15. studenog 2010. godine upisana na UNESCO-ov popis nematerijalne svjetske baštine u Europi.