Oduševite svoje nepce s neodoljivim spojem tradicije i okusa - musakom od kiselog kupusa! Ako ste pravi obožavatelj sarmi i kiselog kupusa, ovo je recept koji morate isprobati za ručak!

Musaka od kiselog kupusa, prema starinskom receptu, donosi nešto potpuno drugačije na vaš stol, a svaki zalogaj je, garantiramo, pravo slasno iskustvo.

Priprema je vrlo jednostavna... Slična pripremi klasične musake, ali bez krumpira. Glavna zvijezda? Kiseli kupus koji dodaje karakterističan, osvježavajući okus. Svaki sloj ove musake otkriva pažljivo usklađenu kombinaciju sočnog mesa i mirisnih začina.

Ovaj recept za musaku pruža jedinstvenu perspektivu na dobro poznato jelo, donoseći toplinu i autentičnost na vašu trpezu. Uživajte u čaroliji starinskog okusa u svakom trenutku ručka, a sad krenimo na recept...

Musaka od kiselog kupusa

Sastojci:

750 g kiselog kupusa
80 g riže
300 ml mlijeka
8 žlica ulja
100 g luka
2 žlice pasirane rajčice
200 g mljevene junetine
200 g mljevene svinjetine
100 g slanine
1 jaje
2 žlice začinskog miksa
lovorov list
sol, papar

Priprema:

Na vrućem ulju kratko propržite luk, slaninu, junetinu i svinjetinu. Na kraju dodajte pasiranu rajčicu, lovorov list i ostale začine pa sve dobro pomiješajte.

U duboku vatrostalnu posudu stavite polovicu naseckanog kiselog kupusa (ako je prekiseo, operite ga), zatim nadjev od mesa, potom rižu, a onda drugu polovicu kupusa.

Prelijte mješavinom od mlieka i jaja pa poklopite posudu i stavite je u zagrijanu pečnicu. Pecite 40-50 minuta. Na kraju pričekajte da se malo ohladi i uživajte u malo drugačijoj musaki!

*Ako želite skratiti vrijeme pečenja, prvo propržite kiseli kupus.

Izvor: Slobodna Dalmacija