Ako se uskoro ne smanji broj kaznenih djela na području HNŽ-a, moglo bi doći do smjena unutar Ministarstva unutarnjih poslova ove županije, rečeno je, kako neslužbeno doznajemo, na jučerašnjem sastanku predsjednika Vlade HNŽ-a sa Slađanom Bevandom, ministrom, Ilijom Lasićem, ravnateljem policije, Draganom Brkićem, načelnikom uniformirane policije, Amirom Begićem, načelnikom Sektora krim-policije, i načelnicima policijskih uprava Mostar, Čapljina i Konjic.

Na sastanku se razgovaralo o problemima s kojima se u svom radu MUP HNŽ-a susreće, ali, kako piše vecernji.ba, i o sve većem broju kaznenih djela u HNŽ-u.

"Znam za sve poteškoće i probleme s kojima je suočen MUP, znam i da je zbog političkih nesuglasica trenutačno blokiran prijem novih policijskih službenika, ali to nije tema ovog susreta, jer sve to ne može i ne smije biti alibi i opravdanje za povećan broj kaznenih djela i pojačanu nesigurnost, kako građana tako i njihove imovine’’, kazao je čelnicima MUP-a na početku razgovora predsjednik Herceg.

"Ja i ovom prigodom izražavam svoju zahvalnost ministru i svim policijskim službenicima koji, unatoč značajnom nedostatku ljudskih kapaciteta i drugih poznatih poteškoća, profesionalno obavljaju povjerene zadaće, ali istodobno sve nas pozivam da ne zatvaramo oči pred činjenicom da građani od nas očekuju više. Građani od nas s pravom očekuju da zajamčimo sigurnost, kako njima tako i njihovoj imovini, ali i da opću sigurnost dovedemo na jednu znatno višu razinu. Učestale krađe, osobito automobila, razbojstva, trgovina opojnim sredstvima i drugi oblici kriminaliteta od nas traže snažnije djelovanje. To je naša odgovornost, ali i obveza. Ova Vlada učinila je značajan iskorak u osiguranju materijalno-tehničkih sredstava potrebnih za rad MUP-a i tu se nećemo zaustaviti. Naša spremnost da nastavimo ulaganja u daljnje opremanje naših policijskih službenika nije upitna, ali kao najodgovorniji čovjek izvršne vlasti očekujem konkretne pomake kada je u pitanju sigurnost građana, njihove imovine, ali i opća sigurnost’’, zaključio je Herceg.