Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski upozorio je Rusiju da bi mogla ostati bez brodova ako nastavi s napadima na ukrajinske luke. "Nemamo toliko oružja, ali ako nastave pucati, mogli bi do kraja rata ostati bez brodova", rekao je Zelenski u nedjelju na konferenciji za novinare.

Podsjetimo, nedavno su ukrajinski dronovi pogodili ruski naftni tanker i ratni brod. "To je ono što im želimo pokazati. Ukrajina će svakako odgovoriti na sve napade na civilno stanovništvo i žitne koridore. Ako Rusija nastavi dominirati Crnim morem i blokirati ga ispaljivanjem projektila, onda će Ukrajina učiniti isto. To je poštena obrana", dodao je Zelenski, a prenosi CNN.

Ujedinjeni narodi osudili su nedavne ruske napade na ukrajinska skladišta žitarica. "Odluka Moskve o povlačenju iz crnomorskog sporazuma i njezini opetovani napadi na ukrajinske luke i infrastrukturu uzrokuju ogromnu štetu poljoprivrednom sektoru u Ukrajini i mogu dodatno pojačati glad najsiromašnijih ljudi na svijetu", kazala je u subotu Denise Brown, humanitarna koordinatorica UN-a za Ukrajinu.