Rama je prema analizama i drugih područje s najizraženijom stopom iseljavanja u BiH!

Reakcije na prošlotjedni članak o masovnom iseljavanju s područja naše općine, prenesen u nekim sarajevskim medijima, koji su inače blagonaklono pisali o načelniku Ivančeviću, još se ne stišavaju. Potrebu očitovanja na spomenuti članak pokazali su i oni koji su i najodgovorniji za stanje u kojemu se naša općina nalazi. Međutim, umjesto očitovanja o razlozima  gospodarskoga kolapsa i masovnoga iseljavanja Ramljaka, općinska se vlast u svom priopćenju bavi analizom gdje tko radi, tko koga pozna, gdje je tko s kim sjedio i sl.

Precizni podaci o Rami, kao području s kojega se najviše iseljavalo, i to upravo u razdoblju vladavine načelnika Ivančevića, i unatoč potrošenih, ili bolje rečeno većinom uludo bačenih nekoliko stotina milijuna maraka, su neoboriv dokaz nesposobnosti aktualne vlasti. Ukoliko općinska vlast sumnja u točnost podataka o masovnom iseljavanju Ramljaka, predlažemo da pročita članak "Koliko nas je manje u Rami u samo 22 godine?" na portalu prometej.ba (http://www.prometej.ba/clanak/drustvo-i-znanost/koliko-nas-je-manje-u-rami-u-samo-22-godine-2418) koji je došao do sličnih zaključaka o masovnom iseljavanju s područja naše općine-ako laže koza ne laže rog.

Dakle u eventualnom očitovanju vladajuće vrhuške, ramska javnost ne očekuje analize tko je i odakle autor članka na portalu prometej.ba,  nego konkretne odgovore gdje su trošeni milijuni proračunskih sredstava dok je ramska sirotinja napuštala rodnu grudu tražeći kruha po bjelosvjetskim gradilištima.

OO HDZ BiH Rama