Osobe lišene slobode u akciji ''Gas'' danas će, u poslijepodnevnim satima, nakon izvršene kriminalističke obrade, biti predane Tužiteljstvu BiH na dalje postupanje.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su u okviru akcije kodnog naziva ''Gas'' na području Hercegovine slobode lišili tri osobe inicijala Z.J. (1958), Š.Š. (1979) i M.O. (1968) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo iz člana 250. KZ BiH “Organizirani kriminal”, u vezi sa kaznenim djelom iz člana 195. KZ BiH ''Neovlašteni promet opojnim drogama''.

U okviru ove akcije pripadnici SIPA-e jučer su izvršili pretrese objekata na četiri lokacije na području Stoca i Čapljine s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Podsjećamo, akciju ''Gas'' SIPA provodi koordinirano sa MUP-om R. Hrvatske, nakon višemjesečne složene kriminalističke istrage kojom je bio obuhvaćen veći broj osoba sa područja BiH i R. Hrvatske, a koja je rezultirala utvrđivanjem činjenica i prikupljanjem dokaza o kriminalnim aktivnostima osumnjičenih osoba i zapljenom preko 60 kg opojne droge ''skunk'' na području R. Hrvatske, priopćeno je iz SIPA-e.