• Akcija FUP-a u Mostaru: Uhićen diler kod kojeg su pronađeni droga, oružje i novac
  • Akcija FUP-a u Mostaru: Uhićen diler kod kojeg su pronađeni droga, oružje i novac
  • Akcija FUP-a u Mostaru: Uhićen diler kod kojeg su pronađeni droga, oružje i novac
Policijski službenici Federalne uprave policije su 18. veljače, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti pod nadzorom Županijskog tužiteljstva HNŽ-a, lišili slobode A.V. (1977.) iz Mostara.

On se sumnjiči za izvršenje kaznenog djela “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. stav 2. Kaznenog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine, te kaznenog djela iz člana 65. “Neovlaštena nabavka, držanje ili prodaja oružja ili bitnih djelova oružja” Zakona o oružju i streljivu HNŽ-a.

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Mostaru izvršen je pretres stambenog objekta koji koristi osumnjičeni u Mostaru, kojom prilikom je pronađen i oduzet pištolj marke Crvena zastava, određena količina municije, te određena količina N.N. materija koja svojim izgledom asociraju na opojne droge heroin, kokain i cannabis, zatim mikser za miksanje mase, te određena količina novca u različitim apoenima i valutama, kao i drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u kaznenom postupku.

A.V. se sumnjiči da je u prethodnom razdoblju u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi od njemu poznate osobe ili više njih na ilegalnom tržištu Hercegovačko-neretvanske županije nabavljao opojne droge kokain, heroin i cannabis koje je prenosio, razvagivao i prepakiravao, a potom prodavao konzumentima uz prethodno ostvarenu osobnu ili telefonsku komunikaciju kojom bi se preciziralo vrijeme i mjesto primopredaje, naveo je FUP koji je osumnjičenika predao županijskom tužiteljstvu.