Nizozemski velikan je u potrazi za novim trenerom, a od tri pokušaja dobili su tri odbijenice.

Remi s Volendamom, fenjerašom nizozemske lige, bila je kap koja je prelila čašu za upravu Ajaxa i odlučili su se za smjenu trenera Alfreda Schreudera. Rezultati nisu na nivou koje je Ajax prikazivao posljednjih godina, a odlaskom Erika ten Haga stvari su se očito drastično pogoršale.

Primjer je utakmica protiv Volendama na kojoj je Ajax posjed lopte 83 posto, 31 udarac na gol, od čega sedam u okvir, ali je Volendam je poveo u 59. minuti golom Miranija, a Kudus je u 80. minuti spasio Ajax od poraza i još veće blamaže u Amsterdamu.

Za upravu je to bila velika sramota i odlučili su da nešto treba mijenjati, a u ovoj situaciji najlakše je bilo promijeniti trenera koji je nanizao sedam utakmica bez pobjede i ostavio momčad na petom mjestu.

"Ovo je teška odluka, ali je neophodna. Unatoč dobrom ulasku u sezonu, izgubili smo previše bodova", rekao je odmah nakon utakmice Edwin van der Sar, Ajaxov direktor.

Kako javljaju nizozemski mediji, bacili su se odmah u potragu za novim trenerom, a ciljali su na poznato ime.

Među prvim kojeg su kontaktirali je i hrvatski izbornik Zlatko Dalić, no kako javlja De Telegraf, osvajač srebra i bronce na svjetskim prvenstvima je ljubazno odbio ponudu nizozemskog velikana. Dalić, naime, nije bio prvi izbor, a pitanje je bi li prihvatio ponudu i da je jedini kojeg su Kopljanici poželjeli.

Osim Dalića, posao su ponudili još dvojici trenera čija imena ne navode, ali su i od njih dobili odbijenice.