Agrokomerc d.d. Velika Kladuša uspješno je riješio pitanje uvezivanja staža i slanja u mirovinu 128 radnika, priopćeno je iz ove kompanije.

Za tu svrhu Agrokomerc je osigurao vlastita sredstava, a dio sredstava je osiguran u suradnji s Federalnim ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Taj proces uvezivanja radnog staža počeo je, navodi se, s financijskom konsolidacijom Agrokomerca temeljem Zakona o financijskoj konsolidaciji gospodarskih društava u Federaciji BiH i Odluke Vlade FBiH o financijskoj konsolidaciji gospodarskog društva "Agrokomerc" d.d. Velika Kladuša, a koji traje od prosinca 2014. godine.

Tim povodom danas su u kompaniji Agrokomerc uručeni pokloni radnicima za koje su otklonjene sve prepreke njihovog odlaska u mirovinu.

''U svjetlu pozitivnih efekata financijske konsolidacije kompanije Agrokomerc d.d. je i ovaj odlazak u zasluženu mirovinu naših 128 radnica i radnika. Sam proces uvezivanja staža i siticanja svih uvjeta za odlazak u mirovinu počeli smo provoditi od prosinca 2014., ali je inteziviran prošle i ove godine. Ovo je jedan od dokaza da smo kao kompanija na pravom putu i da efekti financijske konsolidacije i rada Uprave Agrokomerca sve više dolaze do izražaja'', izjavio je direktor Agrokomerca Ermin Mujić.

Iz Agrokomerca također naglašavaju da je u proteklom razdoblju kompanija dobila pozitivan revizorski izvještaj za 2016. godinu, a da je Vlada FBiH također usvojila Izvještaj o radu za 2016. što je izravna refleksija pozitivnih pomaka u radu, a takve pozitivne izvještaje firma nije dobivala u proteklim razdobljima od rata, točnije, uvijek su bili negativni.

''U kontekstu pozitivnih pomaka Vlada FBiH i resorno ministarstvo su odobrili produženje postupka financijske konsolidacije za još dvije godine, što će omogućiti dalju revitalizaciju firme'', dodaje se u priopćenju.

Tijekom 2017. radnici Agrokomerc d.d. dobili su pravo na zdravstvenu zaštitu i ovjeru svojih zdravstvenih knjižica nakon više od 10 godina što predstavlja još jedan izuzetno pozitivan efekt za ovo društvo i njegove radnike, navode iz kompanije Agrokomerc d.d. Velika Kladuša.