Prije nekoliko dana vijest da će Advent u Zagrebu biti otkazan odjeknula je poput bombe, a čega smo se negdje i pribojavali zbog nepovoljne epidemiološke situacije. No, koronavirus ipak neće preuzeti ulogu Grincha i ukrasti nam Božić, pa će tako grad Zagreb uskoro odjenuti svoje najljepše ruho, ali u nešto drugačijem izdanju!

Nesnosne gužve, miris kuhanog vina, cimeta i kobasica na svakom koraku nešto je što bi ove godine moglo izostati s obzirom na aktualnu situaciju s korona virusom, ali to ne znači da ćemo se morati u potpunosti pozdraviti s događajem kojeg cijele godine nestrpljivo iščekujemo. 

"Zvuci božićnih zvončića, mirisi medenjaka, kuhanog vina i raznih oblizeka… Ma dovoljno je samo da se prepustite uživanju! Zagreb u adventsko vrijeme nudi pregršt događaja i manifestacija koje će zadovoljiti ukus i najzahtjevnijih posjetitelja. Zabava, dobra klopa, jedinstveni događaji, umjetnost, ali i istinski blagdanski ugođaj čekaju vas na ulicama glavnoga grada.

Nemojte čekati Djeda Božićnjaka pokraj kamina, pronađite ga u gradu. Obavezno ulaštite svoje čizmice prije polaska, jer čeka vas pregršt ugodnih iznenađenja i glazbeni program uz koji je dobra čagica neizostavna!
" - stoji na službenoj stranici Adventa u Zagrebu uz obavijest da će više informacija biti objavljeno uskoro, pa tako možemo zaključiti kako u Gradu Zagrebu još uvijek razmišljaju kako izvesti organizaciju, a da ona bude prilagođena aktualnoj situaciji.

Ono što je za sada poznato jest da će se centar grada rasteretiti, a jedna od ideja je da se Advent proširi na druge zagrebačke kvartove kako bi se smanjila cirkulacija ljudi. Aktivne lokacije u centru svakako će ostati Zrinjevac, Strossmayerov trg i Tomislavac, s nešto manjim brojem kućica. Ako se nas pita, bolje išta, nego ništa!