"Osumnjičeni za pariške napade uhićen tijekom dramatične racije u Belgiji u petak surađuje s belgijskom policijom", priopćio je u subotu njegov odvjetnik.

Salah Abdeslam službeno je optužen, ali se tvrdi da se on opire izručenju Francuskoj.

On je ranjen u nogu tijekom akcije njegovog uhićenja nakon što je četiri mjeseca proveo u bijegu

U napadima u Parizu u studenom prošle godine ubijeno je 130 ljudi i deseci su ranjeni. Takozvana Islamska država priopćila je da stoji iza napada, prenosi BBC.

Istražitelji se nadaju da će 26-godišnji francuski državljanin otkriti više informacija o mreži Islamska država koja stoji iza napada, o njenom financiranju i planovima.

Dužnosnici navode da je on bio u Parizu u noći kada su napadi izvedeni ali je ostalo nejasno kakva je zapravo bila njegova uloga. Vjeruje se da je on pobjegao brzo nakon napada.

Policijska agencija EU, Europol, u međuvremenu je zatražila "ekstra oprez" na granicama nakon jučerašnje racije u Bruxellesu.

Europol navodi da će brojni Abdeslamovi saučesnici pokušati da pobjegnu iz Europe.

Podsjetimo, Abdeslam, koji je postao najtraženiji europski kriminalac pošto je uspio pobjeći iz Francuske nakon napada, uhićen je u petak u Belgiji.

Prebačen je u pritvor s još četiri osobe, među njima tri člana obitelji koja mu je pružila utočište u Molenbeeku, četvrti Bruxellesa u kojoj je odrastao i živio prije napada.

Skrivao se u stanu prijatelja svoje majke, navodi belgijska mreža RTBF.