U Gornjoj Drežnici služena sveta misa za pobijene hrvatske civile iz Drugog svjetskog rata - 79 godina od zločina kraj Mostara o kojem se malo zna

''Četnici su u Mostaru stigli 2. i 3. listopada 1942. godine, a 3. listopada napustili grad. Isti su dan u selu Raška Gora (10 km sjeverno od Mostara) ubili jednog mještanina Hrvata te su masovno pljačkali. U selu Goranci (7 km sjeverozapadno od Mostara) ubili su trojicu mještana te kao i svugdje, pljačkali i palili. Sutradan su bili u Drežnici, desetak kilometara sjevernije, gdje im je vojvoda Dobroslav Jevđević održao 'harangerski govor' te izjavio 'da su glavni neprijatelji Srba partizani, a onda ustaše. Njih treba nemilosrdno uništiti, a ostale pustiti na miru'. Potom su četnici u Drežnici ubili 62 osobe (fra Dominik Mandić tvrdi 142) te pljačkali i palili'', navodi se u knjigama ''Prešućivani četnički zločini'' (Dizdar - Sobolevski) i ''Četnički zločini u Bosni i Hercegovini'' (Dizdar).

Navodi su to koji se objavljuju svake godine u ovo doba. I ove je godine svetom misom na mjesnom groblju obilježena 79. obljetnica četničkog pokolja 32 hrvatska civila u Gornjoj Drežnici kod Jablanice.

O ovome zločinu je vrlo malo pisano te je široj javnosti gotovo nepoznat, a službeno nije niti utvrđen točan broj žrtava.