Njemački ataše za obranu potpukovnik Franz-Josef Nolte potpisao je 6. prosinca 2023. godine sa zamjenikom ministra obrane Bosne i Hercegovine, Slavenom Galićem i vršiteljem dužnosti rezidentnog predstavnika UN-ovog Razvojnog progama (UNDP) u Bosni i Hercegovini, Sylvainom Merlenom još jedan ugovor o dodjeli sredstava u iznosu od preko 1,35 milijuna eura.

Njemačko Ministarstvo obrane osigurava ovaj iznos kako bi se u potpunosti obnovilo središnje skladište naoružanja Oružanih snaga BiH ''Teufik Buza'' u Visokom.

Ovo ima za cilj da osigura da se lako i teško oružje tamo može sigurno skladištiti u budućnosti. UNDP će implementirati i realizirati ovaj projekat u ime Ministarstva obrane Bosne i Hercegovine.

Time je Njemačko ministarstvo obrane ove godine Oružanim snagama Bosne i Hercegovine dodijelilo ukupno oko 6,5 milijuna eura.

Od toga će se skoro 5 milijuna koristiti za obnovu vojarni i druge infrastrukture u Bosni i Hercegovini kako bi se poboljšali uslovi života i rada bosanskohercegovačkih vojnika.