"Ovakav slučaj u 20 godina liječničke prakse nisam imao niti sam za takvo nešto ikada čuo", rekao je za CNN indijski liječnik Jatinder Malhotra nakon teške i neobične petosatne operacije.

Dr Malhotra na čelu je kirurškoga tima u bolnici indijskoga grada Armitsara u državi Punjab koji je iz trbuha 42-godišnjeg muškarca izvadio čak 40 noževa.

Uglavnom su to bili noževi na sklapanje, no neki su bili i rasklopljeni, dužine petnaestak centimetara. Komplicirani kirurški zahvat dobro je prošao i noževi su izvađeni iz tijela muškarca koji se dobro oporavlja, prenio je Index hr. 

Pacijenta, inače oca dvoje djece, iz bolnice neće otpustiti dok psihijatri ne ustanove što ga je natjeralo da dva mjeseca, kako je sam priznao, guta noževe. On je pod stalnom kontrolom, jer se ljiečnici boje da to opet ne počne raditi. Pacijent je izjavio da nema pojma zašto je počeo gutati noževe. Svoju bolesnu ovisnost skrivao je od obitelji.

"Ne znam zašto sam to radio. Jednostavno mi se svidio taj okus metala i postao sam ovisnik kao netko tko je ovisan o duhanu ili alkoholu. Žao mi je moje obitelji, a zahvalan sam liječnicima koji su mi spasili život i povadili te noževe iz mene. Sada sam drugi čovjek i obećao sam i kirurzima da to više neću činiti. Oni su mi savjetovali da kada osjetim potrebu za metalom, jedem špinat", rekao je za CNN Indijac s neobičnom navikom.