Na što prvo pomislite kad su izbjeglice u pitanju?

Mnogima će prvo na pamet pasti strah, opasnost, čak i mržnja. Drugima patnja, tuga, neizvjesnost. No u svom tom kaosu postoje i trenuci sreće, dječje radosti i nade da smo svi zajedno još uvijek ljudi. Ljudi spremni pomoći onima kojima je teže nego nama.

Donosimo nekoliko fotografija koje pokazuju drugu stranu ove teške i mučne izbjegličke krize. Ove slike zorno pokazuju da je jedino ljubav prava pokretačka snaga u svijetu.

Serija fotografija koja prikazuje danskog policajca koji se zafrkava i šali sa sirijskom djecom, podijeljena je tisuće puta na Facebooku, Twitteru i Redditu. Uslijedila je živa rasprava: od pitanja zašto ne može uvijek biti ovako, pa do mišljenja da bi prava pomoć za izbjeglice bilo saniranje stanja u njihovim matičnim državama.
 
 

Not all the refugees photos are tragic. Here's the happiest one I've come across.

Posted by Ian Bremmer on 11. rujan 2015

Agencija Associated Press prikazala je sliku para koji se grli i ljubi nakon što su uspjeli doći do Grčke. Prvotno ju je na Facebooku objavila pro-imigrantska grupa 'Europe says OXI', a fotografija je podijeljena više tisuća puta.
 
 

A Syrian refugee couple after arriving safely to Greece! Yep, they hug and kiss. Just like you and me and every other...

Posted by Europe says OXI on 11. rujan 2015

Ovaj mladi par vjenčao se večer prije nego su se uputili na neizvjesno putovanje. 'Ovo nam je bračno putovanje', šale se presretni što su napokon uspjeli doći u Njemačku i gdje se nadaju započeti nov i sretan život.
 
 

They married the evening before they fled Syria. They made it aboard the train to Germany. "This is our honeymoon," they...

Posted by Europe says OXI on 14. rujan 2015

Ova je slika vrlo brzo postala viralna, a prikazuje čovjeka iz Sirije koji je na dug i opasan put poveo i svoju ljubimicu, malu tigrastu mačkicu.
 
 

This Syrian man brought his cat Zaytouna to Greece. <3 #EuropeSaysWelcome #RefugeesWelcome #TheirCatsAsWell

Posted by Europe says OXI on 11. rujan 2015

Iz bližeg susjedstva stiže ova fotografija koja prikazuje srbijanskog policajca koji nježno grli malog sirijskog dječaka i koji ga vjerojatno podsjeća na vlastitog sina. Inače, nesretni Sirijci puni su riječi hvale za srbijanske policajce koji su, kako kažu, prvi koji su ih prihvatili i ponašali se prema njima kao prema ljudima, a ne kao prema životinjama.
 
 

A Serbian police officer cuddling with a Syrian baby. #EuropeSaysWelcome #RefugeesWelcome

Posted by Europe says OXI on 11. rujan 2015