Microsoft je napunio 40 godina. Toliko je vremena prošlo otkad su Bill Gates i Paul Allen osnovali slavnu kompaniju. Prisjetimo se izuma Microsofta koji su oduševili svijet.

Windowsi, ali i Office
Microsoft je vrlo hrabro i ambiciozno zakoračio na tržište kojim već godinama dominira Google. Iako nije lako "nagristi taj kolačić", tražilica Bing izborila se za 10-postotni udio na tržištu. Mnogi hvale i njen izgled kao i vrlo uspješnu integraciju s Windows Phoneom 7. Uz tražilicu razvijene su i Bing Mape koje bez problema pariraju Googleovima.

Xbox
Postoje tri igraće konzole koje dominiraju tržištem, a jedna od njih je Xbox 360. Predstavljen 2005. godine, Xbox je doživio ogroman uspjeh, a prodan je u vrtoglavih 42 milijuna primjeraka. To mu je priskrbilo titulu jednog od najuspješnijih Microsoftovih proizvoda ikad.

Surface
Možda nisu najpopularniji na svijetu, ali svakako su inovativni. Microsoftova serija tablet računala Surface dobila je dobre kritike, a ono što ju čini posebnom je praktična fizička tipkovnica koja ovaj tablet u trenutku može pretvoriti u laptop. Dosad je izašlo pet verzija Surface, a najnovija, pod nazivom Surface 3, očekuje se u svibnju 2015.

Windows Phone
Operativni sustav za mobitele koji, nažalost, još uvijek nije stekao veliku popularnost. Suočen s jakim konkurentima poput Androida i iOS-a, Windows Phone nikako ne uspijeva preskočiti udio od pet posto na svjetskoj razini. Mnogi se slažu da  sustav zaslužuje uspjeh jer izgleda lijepo i funkcionira besprijekorno, a vrlo je jdnostavan za korištenje.

Bing
Microsoft je vrlo hrabro i ambiciozno zakoračio na tržište kojim već godinama dominira Google. Iako nije lako "nagristi taj kolačić", tražilica Bing izborila se za 10-postotni udio na tržištu. Mnogi hvale i njen izgled kao i vrlo uspješnu integraciju s Windows Phoneom 7. Uz tražilicu razvijene su i Bing Mape koje bez problema pariraju Googleovima, piše 24sata.