Međugorje danas 25. lipnja proslavlja 40. obljetnicu Gospinih ukazanja.

Svete mise služe se jutros od 6 sati, a središnje večernje misno slavlje od 19 sati predvodit će provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenko Šteko.

Danas od 16:30 sati kreće procesija s Podbrda do crkve sv. Jakova u Međugorju.

Krunica na vanjskom oltaru počinje u 18 sati.

Kao i svakog 25. u mjesecu, odmah nakon mise bit će zajedničko klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu, zatim se nastavlja u tišini do 7 ujutro.

Tisuće hodočasnika sa svih strana svijeta, iz više desetaka zemalja, ovih dana slilo se u Međugorje gdje s krunicom u ruci Gospi donose svoje jade i želje, baš onako kako to čine posljednja četiri desetljeća.

Mnogi od njih iz susjednih mjesta i općina pješice su prešli desetke kilometara kako bi došli danas u Međugorje.

Na uočnicu 40. obljetnice Gospinih ukazanja u Međugorju misno slavlje je predvodio fra Miro Šego, župnik u Čitluku i sin međugorske župe.

Te sada davne 1981. godine, šestero djece Ivanka Ivanković, Mirjana Dragičević, Vicka Ivanković, Ivan Dragičević, Marija Pavlović i Jakov Čolo, na Podbrdu, vidjelo je Gospu.

Međugorje je u ovih 40 godina iz svijeta privuklo na desetke milijuna hodočasnika koji su tu tražili mir u srcu. I zbog toga se za Međugorje s pravom kaže kako je svijet u malome. Što i nije čudno jer ova župa u posljednih 40 godina prenosi glas i poruke Kraljice Mira.

Međugorska župa utemeljena je 1892. i stavljena je pod zaštitu sv. Jakova, zaštitnika hodočasnika. Sastavnice svetišta su Podbrdo, mjesto Gospina ukazanja, brdo Križevac i crkva sv. Jakova. Ta mjesta posjećuju mnogobrojni hodočasnici kako bi na njima našli mir kroz molitvu.

Brotnjo.info