Zamjenik ministra obrane Bosne i Hercegovine Slaven Galić obratio se večeras sudionicima Konferencije strateških vojnih partnera NATO-a tijekom službenog druženja upriličenog u hotelu Hills u Sarajevu 10. travnja 2024. godine.  

U svome obraćanju nazočnima, zamjenik ministra obrane Galić istaknuo je: ''Uistinu  je impresivna razina i obim sudjelovanja na ovom događaju s više od 320 sudionika iz 67 država, što govori o snazi i koheziji zajednice euroatlantskih Saveznika i njihovih globalnih Partnera– zajednice kojoj s ponosom pripada i Bosna i Hercegovina''.

Galić je u svom govoru dodatno istaknuo: ''S mnogo entuzijazma smo prihvatili domaćinstvo ove Konferencije te se nadam da je naš organizacijski tim uspio osigurati primjerene radne uvjete, da ste na dobrom putu da ostvarite planirane ciljeve Konferencije i da će raspoloživi alati partnerstva koji su predmetom vašeg razmatranja biti još više u funkciji ostvarenja naših zajedničkih razvojnih i integracijskih ciljeva''.

Na kraju svog prigodnog govora nazočnima je poželio produbljivanje dobrih profesionalnih odnosa i mreže osobnih prijateljstava.

 Konferencija se u organizaciji NATO-a održava od 8. do 12. travnja 2024. godine u glavnome gradu Bosne i Hercegovine, Sarajevu.

Konferencija čiji su domaćini Ministarstvo obrane i Oružane snage Bosne i Hercegovine, okupila je 32 članice NATO i partnerskih zemalja, oko 350 sudionika, s ciljem razmjene mišljenja o strateškim pitanjima NATO partnera, kao i unaprijeđenja vojne suradnje.