Dvadeset osoba poginulo je kada se iznad švicarskih Alpa srušio stari jednomotorni avion kompanije "Ju-Air", koji prevozi turiste.

Lokalni mediji javljaju da je u avionu bilo 17 putika i tri člana i da nitko nije preživio pad. Avion se srušio na zapadnoj strani planine Piz Segnas u kantonu Graubunden.

Policija je potvrdila da se avion srušio i da je u pitanju letjelica kompanije "Ju-Air" koja je bila na letu iz Locarna ka Zurichu.

Olupina aviona nalazi se na 2.450 metara nadmorske visine i sa tri strane je okružena vrhovima. Uzrok nesreće se utvrđuje. U današnjoj nesreći, prema navodima medija i policije, poginuli su bili starosti između 42 i 84 godine. 

Zrakoplovna kompanija JU-Air osnovana je 1982. i nudi razgledavanja, čarter i avanturističke letove sa svoja tri zrakoplova Junkers JU-52 iz Drugog svjetskog rata koje je nekoć koristilo švicarsko ratno zrakoplovstvo.

Nekoliko sati prije toga (tijekom subote) poginulo je četvero članova jedne obitelji u padu malog zrakoplova zapadnije u Alpama.