Na današnjoj sjednici, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije je, na prijedlog Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ, usvojila Odluku kojom je odobrila 2 milijuna KM za domove zdravlja u svim gradovima i općinama u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

Vlada je razmotrila i prihvatila Operativni plan cijepljenja protiv COVID-19 koji je pripremio Zavod za javno zdravstvo HNŽ u suradnji s resornim Ministarstvom. Planom su jasno definirane aktivnosti Vlade, resornog Ministarstva, Zavoda za javno zdravstvo, te jedinica lokalne uprave i samouprave. Uz ostalo, istaknuto je kako su prioritetne skupine za cijepljenje: zdravstveni radnici, osobe i osoblje u socijalnim ustanovama za smještaj starije populacije, populacija starija od 65 godina, ranjiva populacija s kroničnim bolestima, te zdrave osobe od 18 do 64 godine starosti koje rade u značajnim javnim službama (policija, obrazovanje i sl.).

Razmotrena je Informacija resornog Ministarstva o tijeku pregovora s reprezentativnim Nezavisnim sindikatom zaposlenika SKB Mostar, nakon čega su usvojeni zaključci da se održi sastanak svih članova Vlade i Pregovaračkog tima Vlade, a potom, u što je moguće kraćem roku, i sastanak sa svim dionicima zdravstvenog sustava - predstavnicima osnivača, suosnivača i menadžmenta zdravstvenih ustanova, te jedinica lokalne samouprave.

Iz resora Ministarstva unutarnjih poslova, Vlada je dala suglasnost na tekst Kolektivnog ugovora između Vlade HNŽ i Sindikata policije HNŽ u trajanju od dvije godine. Istaknuto je kako su pregovarački timovi Vlade i Sindikata uspješno usuglasili tekst Kolektivnog ugovora  kojim su utvrđena prava i obveze poslodavca, Sindikata i uposlenika iz rada i po osnovu rada u Ministarstvu.

Vezano za rad Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa, usvojena je Odluka u svezi s plaćanjem prijevoza učenika osnovnih škola u svim gradovima i općinama HNŽ u iznosu od 1.200.000,00 KM.

Razmotren je i prihvaćen Nacrt Izvješća o radu Vlade HNŽ za 2020. godinu. U opsežnom dokumentu istaknuto je kako je godinu obilježila pandemija koronavirusa, no, Vlada je ponudila učinkovit i primjeren odgovor na tu krizu. Na poseban način, uz brojne projekte u svim područjima djelovanja – prosvjeti, kulturi, športu, brizi za socijalne kategorije, braniteljsku populaciju i brojnim drugima,  naglašeno je donošenje tzv. Korona zakona, te pomoć gospodarstvu, turizmu i poljoprivredi i kroz druge oblike kreditiranja i poticanja za što su izdvojena značajna sredstva.

Vlada je, uz niz drugih odluka i zaključaka, usvojila Financijski plan Agencije za privatizaciju u HNŽ za 2021. godinu.