Bogdan Rakić (18) iz Teslića, učenik Srednje mješovite škole "Nikola Tesla", divljački je pretučen još 1. studenog.

Nesretnog su dječaka napala najmanje dvojica mladića, a potom mu ošišala dugu kosu i bradu, nakon čega su ga razodjenula i zavezala za automobil te vukla po asfaltu. Zbog teških ozljeda glave danima je bio u komi iz koje se tek probudio.



"Pacijent je primljen s dominantnim ozljedama glave, krvarenjem i nagnječenjem mozga. Urađena je kontrolna CT snimka koja upućuje na poboljšanje zdravstvenog stanja. Pacijent je trenutačno stabilno, ali su sve daljnje prognoze još uvijek preuranjene", rekla je Vesna Ivanišević, šefica Službe za neurokirurgiju UKC RS u Banjaluci, a prenosi Vecernji.ba.

Bogdanova majka Roberta Glancer kaže kako ne zna gdje se napad dogodio, a po gradu se priča, kako navodi, da je njezin sin odveden na Borju.

"Bogdan je te večeri izašao iz kuće oko 19.30 sati i bio je s društvom do 22 sata, što su oni i posvjedočili u policiji. Rekao im je da ide kod djeda pa su se rastali na trgu. Od trga do djedove kuće je svega 50 m, ali se tamo nije pojavio. Oko 3.30 sati je pozvonio na kućna vrata i kada sam otvorila, onako okrvavljen, samo se srušio na mene", kaže Roberta, navodeći kako je doživjela veliki šok, zbog čega tu noć nije kontaktirala hitnu pomoć, već je tek ujutro sina odvela u Dom zdravlja u Tesliću.

Sutradan se obratila i policiji



"Brutalno su ga pretukli, a onda su mu odrezali dugu kosu, bradu, trepavice… Skinuli su ga golog i vukli ga po cesti. Kada sam ga našla na kućnom pragu, na sebi nije imao ni donje rublje ni majicu. Jedna strana tijela bila mu je zguljena, od glave do nogu", ispričala je Roberta kojoj nije jasno da se, unatoč prijavi, ni 10 dana poslije napada o tome nitko službeno nije oglasio, niti je bilo tko uhićen.

"Cijeli grad priča da se zna tko stoji iza napada. I ja imam određene sumnje, ali ništa ne smijem govoriti dok u to ne budem sigurna. Nije mi jasno zašto policija ništa nije priopćila, a mom je djetetu život visio o koncu. Izašao je iz kome, ali ništa ne zna i pitanje je hoće li se živ izvući", priča šokirana majka koja se dan nakon napada obratila i policiji.

Kako je navela glasnogovornica CJS Doboj, u cilju istrage nikakve detalje ne može iznositi u javnost.