Mladi tražitelj azila (15) u izbjegličkom centru u Švedskoj uhićen je zbog sumnje da je ubio zaposlenicu prihvatilišta.

Naime, 22-godišnju Alexandru Mezher, napao je nožem u ponedjeljak ujutro tinejdežer na zapadnoj obali Švedske.

Odmah nakon napada prevezena je u bolnicu Sahlgrenska gdje je preminula od zadobivenih ozljeda.

Svjedoci kažu kako su 15-godišnjaka zadržali ostali zaposlenici do dolaska policije. Policajci su pronašli nož, uhitili dječaka i otvorili istragu, no motiv ubojstva zasad nije poznat.

Alexandra Mezher, čija je obitelj inače iz Libanona, radila je u prihvatilištu za djecu bez roditeljske pratnje samo nekoliko mjeseci.

Ovo ubojstvo dogodilo se istog dana kada je policija u Švedskoj zatražila od vlade da se postavi više policajaca u prihvatilištima kako bi se učinkovitije zaustavilo nasilje povezano s migrantskom krizom.

Nasilje u prihvatilištima u Švedskoj udvostručilo se od 2014. do 2015. godine. U 2015. godini u tu je zemlju od 9.8 milijuna stanovnika ušlo 160.000 migranata, prenosi Jutarnji.hr.

Prije ovog incidenta četiri djevojke mlađe od 18 godina prijavile su u razdoblju od tri tjedna kako su ih na javnim bazenima u centru Stockholma seksualno napali mladi migranti. U isto vrijeme, policija je upozorila da su glavne željezničke stanice postale nesigurne pošto su ih 'preuzele' bande mladih migranata koji kradu i napadaju žene. Čitave grupe mladih izbjeglica navodno tumaraju dan i noć Stockholmom i odbijaju pomoć Švedskih vlasti.