Policija je u brazilskom gradu Guarulhos u podrumu obiteljske kuće otkrila muškarca koji je držan u zatočeništvu najmanje 15 godina.

Armando Bezerra de Andrada je otkriven tijekom racije kad je policija, tražeći drogu u Sao Paulo pokrajini, greškom ušla u obiteljsku kuću i zaputila se u podrum u kojem se osim njega nalazio i prljavi madrac. Na prozorima su bili katanci, a u prostoriji potpuni nedostatak dnevne svjetlosti.

Otac zatočenog 36-godišnjaka Armancio je rekao kako drži sina u podrumu zbog toga što je ovisnik o drogi, a susjedi su izjavili kako Armanda nisu vidjeli 20 godina.

Policija istražuje navode da je muškarac u podrumu bio zatočen 15 godina, a njegov otac je rekao kako je Armando nedavno došao kući i priznao obitelji o kakvom je problemu riječ, te ga zamolio da ga zatvori u sobu i tako mu onemogući konzumiranje droge.

"Armando je jedva skupio snagu kako bi ustao iz kreveta i došao do vrata. Nije govorio i nismo sigurni je li bio trezven ili je bio drogiran", rečeno je iz policije, piše CNN.

Susjedi su kazali kako je Armando uvijek bio pametan i kulturan momak, te kako nisu bili upoznati s njegovim problemom, prenio je Klix. Njegov otac je navodno uvijek izbjegavao odgovore na pitanja o sinu, govorio je kako je na selu, u inozemstvu ili kod rodbine.