U požaru u stambenoj zgradi u New Yorku poginulo je najmanje 12 osoba, među kojima i jednogodišnje dijete, u četvrtak u, kako su je nazvali službenici, "nesreći povijesnih razmjera".   

''Sinoć u Bronxu bili smo svjedoci najteže tragedije u posljednjih četvrt stoljeća. To je neizreciva tragedija, ona je pogodila kompletne porodice'', objavio je gradonačelnik New Yorka Bill de Blasio na Twitteru.

Vatra je izbila na prvom katu stambene zgrade u Bronxu i brzo se proširila gornjim katovima, priopćili su vatrogasni službenici. Žrtve, koje su poginule na različitim katovima, bile su u dobi između jedne i 50 godina. Najmanje 12 ljudi spašeno je iz zgrade. 

Zgrada je izgrađena od opeke i nije otporna na vatru. Sagrađena je 1916. godine i ima više od 20 stanova, javio je New York Times.

Dvanaest potvrđenih žrtava u jučerašnjem požaru predstavljaju najpogibeljniju nesreću od požara u društvenom klubu Happy Land 1990. godine u kome je poginulo 87 ljudi, kilometar od stambene zgrade u Bronxu koju je jučer zahvatila vatra, prenosi Times.

Još četiri osobe bore se za život nakon požara, priopćila je na Twittetru vatrogasna pukovnija New Yorka.

''Upućujem sućut svim porodicama koje su sinoć izgubile najvoljenije. Tražim od svih građana New Yorka da se mole za njih'', izjavio je De Blasio.

Vatrogasna brigada priopćila je ranije da je više od 160 vatrogasaca bilo na mjestu nesreće boreći se s vatrenom stihijom. De Blasia je o situaciji na mjestu nesreće izvijestio komesar odjela za borbu protiv požara Daniel Nigro.

''Ova tragedija je, van svake sumnje, povijesna po svojim razmjerima. Naše misli i molitve upućene su svakoj porodici koja je izgubila najvoljenije i svima koji se bore za svoje živote'', navodi odjel Nigrove riječi na društvenim mrežama, prenosi dpa.