Hrvatska reprezentacija pod vodstvom Slavena Bilića 21. studenog 2007. godine šokirala je prepun Wembley pobijedivši Englesku s 3:2. Hrvatskoj tada bodovi u posljednjoj utakmici kvalifikacija za Euro u Austriji i Švicarskoj nisu trebali, ali je svejedno pobijedila Engleze im ostavila ih bez velikog natjecanja.

Prije godinu dana, na 10. rođendan novog Wembleyja, britanski The Telegraph je za tu obljetnicu sastavio listu najboljih i najgorih trenutaka nacionalnog stadiona. Najgorim trenutkom proglašen je upravo poraz od Hrvatske i to najbolje opisuje tu legendarnu pobjedu Vatrenih.

Nakon samo sedam minuta komentatori BBC-a i cijela Engleska bili su u stanju blage nevjerice. Bomba Nike Kranjčara probila je katastrofalnog Carsona za 0:1, a onda je šest minut kasnije Ivica Olić izbjegao zaleđe i nakon asistencije Eduarda bacio Engleze u očaj.

Na početku drugog dijela Englezi su se vratili golovima Lamparda iz penala i Croucha, ali onda je Mladen Petrić ušao u igru i u 77. minuti zaledio Wembley golčinom kojom je Rusija izborila Euro.

Engleze taj poraz još boli, a pogotovo im je ostala u sjećanju scena tadašnjeg izbornika Stevea McClarena koji s kišobranom u ruci promatra potop svoje momčadi. ''Wally with the brolly'', počastili su tadašnjeg izbornika Englezi, a prilično ublažen prijevod te konstrukcije bi bio ''osoba smanjenih intelektualnih kapaciteta s kišobranom.''

Sastav Hrvatske: Pletikosa, Ćorluka, Šimunić, Šimić, R. Kovač, N. Kovač, Srna, Modrić, Eduardo, Kranjčar, Olić