Rama

Ponovno na planini

Ponovno na planini

26.07.2011 00:00 Nastavljajući s aktivnostima na oživljavanju planinarstva na području Rame, ali i njenoj promociji kao planinarskog odredišta, proteklog tjedna, članovi Hrvatskog planinarskog društva „Rama“ dva su dana boravili na južnom dijelu Gornje Rame i započeli više projekata.
Foto: Akcija čišćenja i uređenja odmorišta u Gračacu

Foto: Akcija čišćenja i uređenja odmorišta u Gračacu

23.07.2011 00:00 Danas je u Gračacu na lokalitetu „plaža“ kod Stare crkve udruga „Ramska dolina“ organizirala akciju čišćenja obale Jablaničkog jezera te uređenja plaže i odmorišta s okolinom.
Foto: Susret u Donjoj Vasti

Foto: Susret u Donjoj Vasti

17.07.2011 00:00 Rama sve naseli, sebe ne raseli. Kratak i jasan opis Rame i prilika kroz koje je stoljećima prolazila, a nažalost još uvijek prolazi. Vjerojatno ne postoji niti jedno ramsko mjesto iz kojega se zbog različitih prilika i okolnosti nije selilo, od potapanja do ratnih i egzistencijalnih.
Foto: Hodočašće na grob fra Stjepana Barišića

Foto: Hodočašće na grob fra Stjepana Barišića

16.07.2011 00:00 Danas je u Donjoj Vasti, župa Uzdol služena sv. misa na grobu svećenika-mučenika fra Stjepana Barišića. Uz suslavlje šest svećenika, sv. misu je predvodio i pod propovijedao mr. don Željko Marić, tajnik Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Sarajevu.
Na današnji dan...

Na današnji dan...

13.07.2011 17:47 Na današnji dan prije 69 godina u ranim jutarnjim satima, partizani su napali Prozor, uz njega napali su i Šćit. Prema dostupnim dokumentima Šćit je napadao 3. kragujevački bataljun iz sastava Prve proleterske brigade. Nakon brojnih neuspješnih napada, partizani uspijevaju zapaliti crkvu koja je u potpunosti izgorjela.
FOTO/VIDEO: "Ramski dani kulture" završna večer

FOTO/VIDEO: "Ramski dani kulture" završna večer

09.07.2011 00:00 Sinoć je u Domu kulture u Prozoru održana završna večer „Ramskih dana kulture“. U programu su nastupali Folklorna skupina „Kolo“ iz Zagreba čiji je umjetnički voditelj gospodin Vladimir Kuraja, i Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo „Rama“ pod vodstvom gospođe Biljane Glibo.
Foto: "Ramski dani kulture" - Treća večer

Foto: "Ramski dani kulture" - Treća večer

08.07.2011 00:00 Dječji festival „Djeca pjevaju hitove“ kojemu je bila posvećena treća večer „Ramskih dana kulture“ pokazao je da među djecom postoje brojni pjevački talenti. Festival je bio natjecateljskog karaktera i na njemu je nastupilo dvanaest izvođača.
Foto: "Ramski dani kulture" - Druga večer

Foto: "Ramski dani kulture" - Druga večer

08.07.2011 00:00 Kulturna manifestacija „Ramski dani kulture“ sinoć je nastavljena drugom večeri tijekom koje je održana modna revija kreatorice Ružice Beljo, kao i nastup članica KUD „Rama“ i klape „Diva“.
Foto: Vanjska proslava Srca Isusova

Foto: Vanjska proslava Srca Isusova

03.07.2011 00:00 Danas je u župi Prozor bila vanjska proslava patrona župe Prozor, Presvetog Srca Isusova za cijeli ramski dekanat. Kao i na nutarnju proslavu, Rane mise u župnoj crkvi u Prozoru i filijalnoj crkvi sv. Josipa na Lugu slavljene su u 8 sati.
Ramsko jezero

Ramsko jezero

01.07.2011 00:00 Ramsko jezero - Biser Rame
Foto: Festival "Djeca pjevaju Isusu"

Foto: Festival "Djeca pjevaju Isusu"

01.07.2011 00:00 Povodom patrona župe Prozor - Presvetoga Srca Isusova, a zahvaljujući Preč. Franji Ivandiću, župniku župe Prozor i dekanu ramskoga dekanata, s. Anđelini Perić, SMI, vjeroučitaljici i voditeljici župnih zborova, djeci koja su naporno vježbala i pripremala se za ovo natjecanje, te svima onima koji su na bilo koji način pridonijeli održavanju ovoga festivala u petak 1. srpnja 2011. godine na trgu dr. Josipa Stadlera održan je četvrti po redu dječji festival duhovnih šansona pod nazivom "Djeca pjevaju Isusu“.
Foto: Smotra folklora u Prozoru

Foto: Smotra folklora u Prozoru

01.07.2011 00:00 KUD ”Hrvatska sloga” Prozor-Rama i ove godine bila je domaćin Međunarodne smotre folklora koja se održava u sklopu CIOFF Međunarodnog festivala “Dani kosidbe” Kupres BiH 2011. Međunarodna smotra folklora održana je u danas - petak 01.srpnja na sam dan proslave patrona župe Prozor.