• Još jedna lijepa priča iz Rame: Novi anonimni dobročinitelj pomogao 17 obitelji
  • Još jedna lijepa priča iz Rame: Novi anonimni dobročinitelj pomogao 17 obitelji
Prije tjedan dana portal Rama-Prozor.info objavio je priču o anonimnom Ramcu koji je platio struju za 16 dužnika kako bi Božić dočekali što radosnije. Našu priču prenijeli su mnogi poznati mediji iz BiH, Hrvatske, Srbije… između ostalog možete pogledati ovdje.

Možda potaknut dobrim djelom i lijepom gestom ovog anonimnog dobročinitelja, krajem ovog tjedna u odjel opskrbe Elektroprivrede HZ HB u Prozoru, preko posrednika, novi dobročinitelj uplatio je novce s istim ciljem i istom željom; anonimno, svojim činom pomoći najpotrebnijima u općini Prozor-Rama kako bi Božić dočekali radosno – doznaje portal Rama-Prozor.info.

Kako su za portal Rama-Prozor.info iz odjela opskrbe Elektroprivrede HZ HB rekli, uplaćenim iznosom novca plaćeni su računi i podmireni dugovi za 17 obitelji.

Biti dobročinitelj nije nešto što se kupuje ili stječe kao nagrada, nego nešto što se rađa i živi u čovjeku od njegovih prvih koraka. To je ono "nešto" što vas čini manjinom na ovome svijetu, kada i pored svih životnih uspona i padova ipak mislite na one ljude koji su u puno većoj potrebi od vas samih.

Sami čin milosrđa je nešto što vas izdiže iznad naše svakodnevice, iznad sivila i tame ljudskih sudbina, i potpuno vas približava toploj i vječnoj ljubavi koja ipak živi u svakom ljudskom biću.

Hvala ti dobri ramski čovječe u ime svih onih 17 obitelji koje će u radosti dočekati ovaj Božić. Što će ih obradovati tvoja pokazana ljubav prema čovjeku, ljubav prema bližnjemu, i ako ga ne poznaješ, on je tvoj.

Neka tebi i svim ovim ljudima kojima si pomogao bude čestit i blagoslovljen Božić.