Sinoć je u Hrvatskom domu hercega Stjepane Kosače u Mostaru premijerno prikazan film “Hajduk”, u kojem je opisan život najpoznatijeg hajduka s ovih prostora, Mijata Tomića.

Scenario i režiju filma potpisuju bračni par Mara i Branko Perić, a uz Josipa Tabaka, Gorana Grgića, Borka Brajovića, Sade Seferovića, Amera Tarabara i drugih, jednu od glavnih uloga u njemu je ostvario i najbolji bh. profesionalni bokser i višestruki prvak Damir Beljo. Već ranije, Beljo je govorio o fascinaciji likom i djelom ovog hajduka, te je otkrio da je po Mijatu Tomiću dao ime svom sinu. Beljo nije krio zadovoljstvo jer je film konačno predstavljen javnosti.

- Film je jako zanimljiv i mislim da će publika uživati. Što je najvažnije, film pokazuje zašto je baš Mijat bio poseban i zašto je uspio da toliko dugo hajdukuje. Narod i dobri ljudi, bez obzira tad na vjeru i  naciju su ga voljeli, a, po mom mišljenju, to je razlog zašto je izdržao toliko dugo, naravno, uz svoju inteligenciju, ludu hrabrost, srce i sposobnost. Ovaj film je odličan za ovo vrijeme, za ovu zemlju, za čitavu regiju, da pokaže da su se ljudi, pravi ljudi, držali zajedno i za vrijeme turske vladavine bez obzira na vjeru i naciju. Sretan sam i ponosan što sam dio ove priče, jer se radi o posebnom čovjeku, velikanu, a, iskreno, malo i budali, kad sve bolje sagledaš. Vjerujem da će publika uživati, te da će se na ovaj način oživjeti djelo i lik velikog hajduka- rekao je Beljo povodom premijere “Hajduka” u kojem je utjelovio malog Marijana, Mijatovog sestrića koji je bio najsnažniji u družini, a koji je na kraju osvetio Mijata i nastavio voditi hajduke.