Odlukom Upravnog vijeća, 15. prosinca 2015. godine Zavod zdravstvenog osiguranja HNŽ-a otpočeo je distribuciju premije osiguranja (markice) za 2016. godinu.

Kao i prethodnih godina cijena premije osiguranja (markice) ostaje 20 KM po osiguraniku, a uplata iste vrši se isključivo u ustanovama za obavljanje platnog prometa (banke i pošte). Transakcijski račun Zavoda na koji osiguranici uplaćuju premije osiguranja (markice) je 5550000004857875.

Po sada već ustaljenoj praksi Zavoda distribucija je organizirana na 16 punktova u Hercegovačko – neretvanskoj županiji.

Zavisno od procijenjene potrebe i tehničkih mogućnosti dio punktova smješten je u Hrvatskoj pošti i BH Pošti, dok područni uredi Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ/K u Mostaru, Jablanici i Konjicu imaju šalter pošte u sklopu područnog ureda.

U nastavku je pregled punktova na kojima osiguranici mogu pribaviti premije osiguranja (markice) za 2016. godinu s informacijom na kojim od tih punktova mogu i izvršiti uplatu premije osiguranja, a na kojim to neće biti moguće.