Predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić pozvao je predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da prestane voditi svoju predizbornu kampanju "opasnim i protuzakonitim" izjavama i postupcima i podsjetio ga je da RS ni po čemu nije država, kako to Dodik opetovano ponavlja i pritom dovodi u pitanje opstanak BiH.
 
"Izjave predsjednika RS Dodika kojima pokušava osporiti državnost Bosne i Hercegovine i krivotvoriti stvarni status entiteta Republika Srpska predstavljaju opasan pristup i prizivanje protuustavnog i protuzakonitog djelovanja", stoji u izjavi koja je medijima dostavljena iz Vijeća ministara BiH.
 
Zvizdić je reagirao na Dodikov istup u subotu u istočnom Sarajevu kada je on ponovio svoju raniju tezu da je "BiH teritorij, a država je RS". Usto je Dodik izvrijeđao svoje oponente u RS nazivajući ih izdajnicima i napao glavnog zapovjednika NATO-a u Europi (SACEUR) američkog generala Curtisa Scaparrottija nazvavši ga "lažljivcem" zbog njegovih upozorenja da se Moskva vezama s čelnicima RS-a služi da bi potkopala stabilnost BiH i time ojačala utjecaj Rusije na Balkanu.
 
"Bizaran početak predizborne kampanje"
 
Sve to Dodik je izjavio na otvaranju obnovljenog krila bolnice u istočnom Sarajevu za koju je najavio da će je nazvati "Srbija", a odmah nakon toga sastao se s ruskim veleposlanikom u BiH Peterom Ivancovim.
 
Zvizdić je Dodikov subotnji istup opisao kao "bizaran početak predizborne kampanje" u kojoj se pokušava nametnuti kao kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH.

"Bizarni Dodikov pokušaj da predizbornu kampanju za člana Predsjedništva BiH, kao najviše državne institucije, počne nijekanjem države Bosne i Hercegovine, još jednom pokazuje hipokriziju njegova vlastitog političkog stajališta", izjavio je Zvizdić.
 
Upozorio Dodika da će završiti kao žrtva svojih političkih izmišljotina
 
Upozorio je Dodika da će na kraju vjerojatno završiti kao žrtva osobnih političkih izmišljotina.
 
Predsjedatelj Vijeća ministara BiH poručio je Dodiku da Republika Srpska "nema, niti će ikada imati državne atribute".
 
"Na ukupnoj površini od 51.197 kilometara četvornih postoji i postojat će samo jedna država, a to je Bosna i Hercegovina", poručio je Zvizdić koji slovi za najozbiljnijeg kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Stranke demokratske akcije (SDA).