Adis Ahmetović svakodnevno pokazuje koliko je Bosna i Hercegovina nula od države. Kada jedan 'žutokljunac' iz Njemačke prijeti kaznama političkim liderima u BiH i galami kada će se izbori održati, onda je to samo pokazatelj da BiH nije ništa više od jedne obične 'banana države'.

-Rezolucija Bundestaga o BiH će biti jasna: Nema rasprave o teritorijalnom integritetu BiH! Mi kažemo jasno da će se izbori održati u listopadu, a to je poručio i visoki predstavnik. Tražimo da BiH bude demokratska i građanska država u budućnosti, jer samo u takvoj državi ne igra ulogu tko si, čiji si, odakle si, u što vjeruješ, već u njoj svatko ima šansu. Kao i ja u Njemačkoj, gdje sam uspio ući u Bundestag jer su moj put odlučili samo kompetencije i rad za državu u kojoj živim. Važna točka je da tražimo sankcije za političare koji rade na secesiji. Ako se traže imena to su Milorad Dodik i Dragan Čović – kaže mladoliki patriota Ahmetović.

Čak se ovaj 'žutokljunac' usudio napasti i predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića.

-Secesije neće biti! Može Milanović (predsjednik Hrvatske, op.a.) pričati što hoće, ali to nije moguće. Njemačka radi na tome da se BiH približi EU, da dobije status kandidata, a veći angažman će biti i na priključenju BiH NATO-u. Mi o tome sami ne odlučujemo, ali bitno je da startamo, da kao prijatelji BiH radimo i u internacionalnim okvirima, da BiH u EU, NATO-u i UN-u ima velikog prijatelja. BiH ima i dosta neprijatelja i mi Nijemci moramo biti dio alijanse za BiH zajedno sa svim ostalim državama – ističe nadobudni Ahmetović kojem je očito netko slagao kako Zoran Milanović lobira za podjelu BiH.

Nakon ovoliko izrečenih budalaština postaje jasno kako su 'patriote i građani' u velikoj panici jer Europa konačno shvaća što bošnjačka politika već 20 godina pokušava raditi na ovim prostorima. A koliko je Ahmetović otišao ui radikalizam govori i činjenica da je zadnjih tjedana ušao u sukob sa Josipom Juratovićem, također članom Bundestaga koji isto godinama priča o građanskoj BiH. Ali Juratović naivno govori o toj ideji, dok Ahmetović je stavljen u službu velikobošnjačke politike koja želi od BiH napraviti državu jednoga naroda. Možda nakon ovoga i Juratoviću postane jasno što se događa u BiH već duže vrijeme.

Pogled.ba