• Županijsko izaslanstvo HDZ-a BiH boravilo u Rami
  • Županijsko izaslanstvo HDZ-a BiH boravilo u Rami
  • Županijsko izaslanstvo HDZ-a BiH boravilo u Rami
Aktivnosti na izgradnji cestovne infrastrukture, nove zgrade Policijske postaje, kao i donošenju zakona o šumama i poticaja u poljoprivredi, samo su neke od tema o kojima se razgovaralo na zajedničkoj sjednici Županijskog i Općinskog odbora (OO) HDZ BiH Rama.

Brojne aktivnosti na terenu

Predsjednik OO HDZ BiH Rama Josip Grubeša upoznao je stranačko i Vladino izaslanstvo o trenutačnim aktivnostima Općinskog odbora, dok je predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH HNŽ-a Stjepan Bošković u svome izlaganju ponudio potporu u radu s krajnjim ciljem dobivanja lokalnih izbora iduće godine.

U radu sjednice je sudjelovao i predsjednik županijske Vlade Nevenko Herceg i svi ministri HDZ-a BiH u Vladi županije. Svi su oni iz svog resora i kuta govorili o aktualnim projektima koji se provode, kako u Rami tako i na županijskoj razini, ali i o planovima rada svojih ministarstava za iduće razdoblje.

Herceg se tom prilikom osvrnuo na aktivnosti Vlade s posebnim naglaskom na one koje se provode na području Rame, pri čemu su posebno istaknute aktivnosti na izgradnji cestovne infrastrukture i sanaciji školskih zgrada, kao i izgradnji nove zgrade Policijske stanice.

Premijer Herceg je prezentirao aktivnosti koje Vlada poduzima u oblasti ispunjavanja odredbi kolektivnog ugovora zdravstvenog osoblja, a posebno je istaknuo da Vlada ispunjava svoje obveze, ali da neselektivnim zapošljavanjem nastaju dubioze koje moraju rješavati oni koji takva zapošljavanja provode.

Članovima HDZ-a BiH Rama obratili su se i ministri, pa je tako ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Donko Jović govorio o aktivnostima oko donošenja novog zakona o šumama, ulaganjima u poljoprivredi i poticajima u poljoprivredi, dok je ministar unutarnjih poslova u Vladi HNŽ-a Slađan Bevanda svoje izlaganje posebno usredotočio na izgradnju zgrade Policijske postaje za koju već postoji idejni projekt, pri čemu će u proračunu za iduću godinu biti osigurana sredstva za izradu izvedbenog projekta.

Ministar prometa i veza u Vladi Hercegovačko-neretvanske županije Stjepan Krasić govorio je o nastavku ulaganja u cestovnu infrastrukturu, pri čemu će naglasak u idućoj godini biti na sanaciji ceste od Ometala prema Sopotu. Također je izvijestio da su u tjeku procedure proglašenja ceste R-418 magistralnom te izrada projektne dokumentacije za cestu Gračac-Pomen-Doljani. Istodobno, na ovoj je sjednici potvrđeno i kako su planirani radovi od Orašca prema Kedžari.

Programi za branitelje

Ministar branitelja Oliver Soldo nazočne je upoznao s aktivnostima Ministarstva koje trenutačno provodi nekoliko programskih aktivnosti za poboljšanje statusa branitelja. Posebno je istaknuo natječaj za preventivne preglede branitelja, natječaj za subvencioniranje stambenih zbrinjavanja te programe zapošljavanja djece branitelja.

Večernji list