Županijski stožer Civilne zaštite donio je nove zapovijedi:

-Zapovijeda se zabrana kretanja građana na području Hercegovačko-neretvanske županije od 18.00 do 5.00 sati.

-Iz točke 1. ove zapovijedi izuzimaju se svi zaposleni koji su uključeni u provedbu mjera  i aktivnosti rješavanja stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID 19) na  području Hercegovačko-neretvanske županije, kao i zaposleni kojima se postupak rada odvija u smjenama.

-Realiziranje ove zapovijedi bit će izvršeno sukladno županijskom propisu o javnom redu i miru.

-Za provedbu ove zapovijedi odgovoran je ministar Ministarstva unutarnjih poslova HNŽ.

-Zadužuje se Ministar iz točke 4. ove zapovijedi da putem Županijskog operativnog centra civilne zaštite izvješćuje Županijski stožer civilne zaštite o svim poduzetim mjerama na izvršavanju ove zapovijedi.

-Ova zapovijed stupa na snagu danom donošenja i primjenjuje se od 22.3.2020. godine od 18.00 sati.

Županijski stožer civilne zaštite izdao je i uputu za provedbu Zapovijedi u kojoj stoji:

 1. Zaposleni koji su uključeni u provedbu mjera i aktivnosti rješavanja stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID 19) na području Hercegovačko-neretvanske županije, kao i zaposleni kojima se postupak rada odvija u smjenama, njihov poslodavac izdaje ovjerenu potvrdu o kretanju na području Županije, a onaj tko nije uposlen, a ima potrebu kretati se u vrijeme zabrane kretanja, potvrdu o kretanju izdaje MUP HNŽ.

Također, na području Hercegovačko-neretvanske županije, u posljednja 24 sata, 6 (šest) osoba testirano je na koronavirus i svih šest uzoraka je negativno.