Ako koristite WhatsApp, garantirano imate nekoliko opcija koje koristite svakog dana, no ponekad dobro dođe prokopati po manje poznatim funkcijama i pronaći nekoliko novih. Ovo su manje poznate značajke WhatsAppa koje će svakodnevno iskustvo korištenja učiniti još boljim, piše Tportal.

Smanjite potrošnju prometa u WhatsApp pozivima

WhatsAppova opcija pozivanja vrlo je koristan alat koji ne troši puno podataka. Ako baš niste na 'ti' s megabajtima, uvijek možete ograničiti potrošnju odlaskom u Settings>Storage >Data i izborom opcije za štednju, odnosno 'Use less data for calls', čime ćete smanjiti potrošnju podataka tijekom poziva.


Pošaljite transkript dopisivanja putem e-maila

Premda vjerojatno već znate da se vaš razgovor pohranjuje na oblak, postoji šansa da niste čuli za mogućnost slanja e-mailom. Sve što trebate napraviti je otići u Settings > Chats > Chat history i u ovom izborniku za povijest razgovora izabrati kontakt.

Nakon što ste izabrali razgovor, WhatsApp će vas pitati želite li uz tekstualne poruke poslati i datoteke. Nakon što ste obavili izbor, razgovor možete poslati e-mailom, a dobit ćete ga u formatu TXT.

Pogledajte tko je pročitao vašu poruku u grupi

Da vidite tko je točno pročitao vašu poruku, samo je dugo pritisnite i nakon toga birajte meni s tri točkice. U njemu ćete vidjeti listu korisnika razgovora koji su pročitali, kao i one koji nisu pročitali vašu poruku.