Zlatko Saračević, hrvatski rukometni velikan, pokopan je u četvrtak poslijepodne u Aleji hrvatskih velikana na zagrebačkom groblju Mirogoj.

Zlatko Saračević preminuo je u nedjelju od posljedica srčanog udara, i to nakon velike pobjede nad glavnim konkurenticama za naslov prvakinja Hrvatske – Lokomotivom.  

Sa svojim se ''kokicama'' još jednom zagrlio i krenuo put kuće, ali do nje nije stigao. Završio je u bolnici zbog srčanog udara, a nakon 40 minuta reanimacije liječnici su mogli samo konstatirati smrt. 

"Saračevića ću pamtiti po tome što je uživao biti mi pomoćnik. Jednom prilikom rekao mi je da se uz mene osjeća kao pravi rukometni trener. Uz mene nije bio samo figura već je aktivno sudjelovao u svim treninzima. Nisam ga imao prilike trenirati jer, kada sam došao za trenera Zagreba, on je već završio igračku karijeru. Uvijek ću ga pamtiti kao čovjeka koji se znao šaliti, koji je dizao atmosferu. Ali bio je on i malo samozatajan. Nikad nije pokazivao svoje emocije, a u sebi se sigurno znao “gristi”.

Bio je jedan od najboljih desnih vanjskih šutera. Ako ne i najbolji. Njegova uloga u osvajanju zlata na Igrama u Atlanti bila je velika", istaknuo je Lino Červar.