Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić objavio je popis 23 kandidata za dvije utakmice protiv Grčke u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. godine na kojem se našao Nikola Vlašić, kapetan Hajduka Zoran Nižić te dvojica povratnika Ante Rebić i Marin Leovac.

"Protiv Grčke nas očekuju dvije teške utakmice u kojima moramo biti spremni na sve. Grčka je najteži protivnik jer igra agresivno i incidentno, otežu vrijeme. Moramo biti spremni na provokacije. Za nas je najvažnije da ostanemo mirni i koncentrirani. Međutim, ako ćemo biti na najvišem nivou, ako ćemo biti pravi, onda se možemo nadati uspjehu. Sve ovisi o nama", kazao je Dalić.

Dalić je pojasnio zašto je u reprezentaciju pozvao Rebića i Vlašića. "Sigurno ćemo biti ofenzivniji prema naprijed. Uzeo sam Vlašića i Rebića koji su probojni na bočnim pozicijama. Mladi su, probojni i dobri u igri jedan na jedan. Nećemo odustati od svog modela igre, želimo izgledati kao na utakmici u Kijevu'', piše Hina.

Pretpozive su dobili Duje Čop i Antonio Milić dok će se pratiti stanje Marcela Brozovića, Marka Pjace i Tina Jedvaja. "Vidjet ćemo u kakvom će stanju biti Brozović, Pjaca i Jedvaj. Do utakmica su još dva tjedna, pa ćemo vidjeti njihovu situaciju s ozljedama", dodao je Dalić. Izbornik je u svoj stožer priključio Ivicu Olića, te otkrio koga još želi uz sebe. "Imao sam tri želje u stožeru i na tome ću ustrajati. Uz sebe bih još želio Darija Srnu i Dražena Ladića.

Oko sebe želim ljude od povjerenja. Ljude koji su srčani i borbeni, koji mogu pomoći i koji imaju dobar odnos s igračima. Sada nam je najvažnija atmosfer u momčadi", kazao je izbornik.