Kada se 2018. godine Tina Turner u 78. godini još jednom u karijeri vratila na londonske pozornice uspješnim mjuziklom o svojem turbulentnom i ne uvijek glamuroznom životu, zadesila ju je nova životna tragedija. Njezin najstariji sin, 59-godišnji Craig Turner, počinio je samoubojstvo u svojem domu u Kaliforniji.

Ugledni agent za prodaju nekretnina Tinin je sin iz veze sa saksofonistom Raymondom Hillom. Rodila ga je kao 18-godišnjakinja, a veza je potrajala tek godinu dana jer se Tina zaljubila u Ikea Turnera, frontmena benda Kings of Rhythm u kojem je Hill bio saksofonist, a ona prateći vokal. U razgovoru s Oprah Winfrey 2005. godine Tina je istakla upravo Craiga kao najemocionalnijeg od svoja četiri sina. Dok je rasipala njegov pepeo po obali Kalifornije, napisala je na Twitteru:

- Moj najtužniji trenutak u životu. U četvrtak, 19. srpnja 2018., rekla sam svoje posljednje zbogom svom sinu, Craigu Raymondu Turneru, kada sam se okupila s obitelji i prijateljima da se pospemo njegov pepeo uz obalu Kalifornije. Imao je pedeset devet godina kada je tako tragično umro, ali on će uvijek biti moje dijete.

Drugog sina Ronnieja je dobila s Ikeom, a posvojila je i Ikeova dva sina Michaela i Ikea Jr. Prije godinu dana Tinu je shrvala nova tragedije kada je preminuo njezin sin Ronnie.  Sina slavne pjevačice pronašli su bez svijesti susjedi u njegovom domu te su ubrzo započeli s reanimacijom, ali bez uspjeha. Po dolasku hitna pomoć je proglasila smrt 62-godišnjaka koji je godinama vodio borbu s rakom. Tina Turner emotivnom objavom oprostila se prošle godine od svog sina Ronnieja.

- U tuzi zatvaram oči i mislim na tebe, moj ljubljeni sine, prerano si napustio svijet - napisala je 83-godišnja glazbenica na društvenim mrežama.

vecernji.ba