Ravnateljstvo civilne zaštite objavilo je priopćenje o posljedicama nevremena koje je danas pogodilo dijelove Hrvatske.

Sisačko-moslavačka županija

Županijski centar 112 Sisak zaprimio je dojavu kako je u mjestu Palanjek uslijed nevremena vjetar oštetio 20-ak krovova na obiteljskim kućama. Oštećeni su i stupovi električne mreže, ali nije došlo do prekida u opskrbi električnom energijom. Također, u naselju Hrastelnica oštećeno je nekoliko krovova obiteljskih kuća.

Obaviještene su sve žurne službe te djelatnici HEP-a. Na terenu je načelnik Stožera civilne zaštite Grada Siska i voditelj Službe civilne zaštite Sisak, koji koordiniraju aktivnosti u otklanjanju posljedica. Nije bilo dojava o ozlijeđenim osobama.

Grad Zagreb

Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je više dojava građana kako je s Osnovne škole Augusta Harambašića u Zagrebu olujni vjetar skinuo limeni krov. O događaju su obaviještene nadležne službe koje rade na otklanjanju štete.

Karlovačka županija

Županijski centar 112 Karlovac zaprimio je dojavu kako je u Kampu Slapić u Dugoj Resi uslijed udara groma ozlijeđena ženska osoba. Obaviještene su nadležne službe. Osoba je zbrinuta u OB Karlovac i prema trenutno raspoloživim informacijama nije životno ugrožena.