U ponedjeljak je Županijskom tužiteljstvu Zeničko-dobojske županije će od strane službenika Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutarnjih poslova ZDŽ predat na nadležnost i daljnje postupanje osoba M.A., (1990.), iz Zenice.

Kako je utvrđeno opsežnom istragom koja je vođena pod nadzorom i u suradnji sa Županijskim tužiteljstvom Zeničko-dobojske županije, navedena osoba se dana 13.5.2019. godine, oko 23 sata, u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi, uputila za osobom M.Z., koji je prethodno napustio ugostiteljski objekat u ulici Dr. Abdulaziza Aska Borića i bio u alkoholiziranom stanju, krećući se ulicom pored Doma zdravlja Zenica u smjeru ulice Masarykova, gdje ga prijavljeni sustiže i iskoristivši pogodan trenutak istom zadaje nekoliko udaraca pesnicom u predjelu glave, navodi se iz MUP-a ZDŽ.

"Nakon toga oštećeni M.Z. pada na tlo, udarivši potiljačnim dijelog glave u betonsku podlogu, nakon čega ga prijavljeni odvlači na neosvijetljeni dio neposredno uz pokretnu rampu, zadaje istom još nekoliko udaraca, te nakon što od istog otuđuje novac, napušta ozlijeđenog i odlazi u smjeru ulice Dr. Abdulaziza Aska Borića.

Osoblje Službe hitne medicinske pomoći Zenica je ozlijeđenom pružilo medicinsku pomoć nakon što je obaviještena od strane prolaznika da na tlu leži ozlijeđena osoba, nakon čega je ista prevezena u Kantonalnu bolnicu Zenica, gdje je od posljedica zadobivenih ozljeda i preminula dana 21.5.2019. godine.

Nakon smrti osobe, po nalogu dežurnog tužitelja Županijskog tužiteljstva Zeničko-dobojske županije je izvršena obdukcija. Nakon što je obdukcijom potvrđeno da je smrt osobe bila nasilna, od strane službenika Sektora kriminalističke policije su odmah poduzete opsežne operativne i druge mjere i radnje na rasvjetljavanju i dokumentiranju svih činjenica, kao i otkrivanju i procesuiranju izvršitelja krivičnog djela", navodi se iz MUP-a ZDŽ.

U tom kontekstu su saslušane sve osobe koje su mogle imati određena saznanja, u skladu sa naredbama Županijskog suda u Zenici i Općinskog suda u Zenici su izvršeni pretresi na više lokacija, te su izuzeti određeni predmeti i snimci sa sistema videonadzora, a također su vršena i određena vještačenja.

Poduzetim mjerama i radnjama došlo se do saznanja da se u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela može dovesti osoba M.A., iz Zenice, za kojim je raspisana operativna tjeralica i koje je dana 18.8.2019. godine, lišena slobode i zadržana u službenim prostorijama Sektora kriminalističke policije, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada i gdje je ista ispitana u svojstvu osumnjičenog na okolnosti izvršenja krivičnog djela koje mu se stavlja na teret, navodi se u priopćenju iz Ureda za informiranje MUP-a ZDŽ.

'Dnevni avaz' navodi da je ubijeni Zoran M., dok je ubojica Armin M.