Oksana Marčenko, supruga Putinovog saveznika Viktora Medvedčuka koji je nedavno uhićen u Ukrajini, objavila je video u kojem se obratila izravno obiteljima i prijateljima Aidena Aslina i Seana Pinnera, britanskih dobrovoljaca koje su nedavno zarobile ruske snage.
 
"U vašoj je moći da zamolite britanskog premijera Borisa Johnsona da izvrši utjecaj na ukrajinsko vodstvo i ostvari puštanje Aidena i Seana tako da ih razmijeni za ukrajinskog oporbenog političara kojeg su uhitile ukrajinske vlasti, mog supruga Viktora Medvedčuka", objavila je Oksana Marčenko, prenosi Index.
 


Apel Oksane Marčenko na društvenim mrežama je komentirala i Marija Zaharova, glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova.

Zaharova: Boris Johnson će sigurno odgovoriti, zar ne?

"Britanski premijer Boris Johnson, koji je nedavno posjetio Kijev, sigurno je svjestan onog što se dogodilo s podanicima Njezinog visočanstva (aludira na britansku kraljicu Elizabetu, op.a.). Sigurno će odgovoriti, zar ne?" napisala je Zaharova.

"U međuvremenu bi britanska ministrica vanjskih poslova mogla iskoristiti priliku da objasni što su točno britanski državljani radili u Mariupolju s neonacistima", dodala je Zaharova.