Jedna Iračanka ubila je visokopozicioniranog zapovjednika ISIL-a tri mjeseca nakon što ju je prisilio na seksualno ropstvo. Zapovjednik je bio poznat pod imenom Abu Anas, a nesretnu ženu natjerao je da se uda za nekoliko muškaraca iz njegove jedinice.

Vjeruje se da žena pripada jazidsko-kurdskoj manjini, a zasad nije poznato na koji je način, u blizini grada Mosula, ubila Anasa i što se kasnije s njom dogodilo, piše Russia Today.

Odbile su ih: U dva mjeseca već smaknuli 34 žene

Ovo nije prvi put da se žene otvoreno suprotstavljaju teroru ISIL-a. U kolovozu militanti su smaknuli 15 žena u svojoj bazi u blizini Mosula nakon što se one izričito odbile udati se za teroriste. Iz istog razloga u srpnju je smaknuto 19 žena.
Mosul je drugi najveći grad u Iraku koji je pod kontrolom ISIL-a već 14 mjeseci. Teroristi su tamo otvorili nekoliko tržnica za prodaju seksualnih robinja gdje uglavnom dovode pripadnice kurdske, kršćanske i šijitske manjine.

Strava: Djevojčice od jedne do devet godina kupuju za 165 dolara

Prije nego ih prodaju najboljem ponuđaču, žene obično skidaju do gola. Postoje i izvještaji o tome da su jednu jazidsku ženu 20 puta tjerali na popravak himena kako bi joj "vratili nevinost" prije nego ju udaju za nekog od terorista.
Djevojčice stare od jedne do devet godina mogu se kupiti za oko 165 dolara dok adolescentice stoje 124 dolara. Žene u dobi od 40 godina prodaju se za svega 40-ak dolara.