Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza smijenio je Željka Babića s pozicije izbornika muške rukomente reprezentacije...

Na izvanrednoj sjednici Upravnog odbora Hrvatskog rukometnog saveza odlučeno je kako Željko Babić više neće voditi mušku rukometnu reprezentaciju. Odluka nije bila laka, barem što se tiče dužine same sjednice koja je trajala čak dva sata.

Predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac odmah je nakon šokantnog poraza od Slovenije sazvao izvanrednu sjednicu Upravnog odbora za danas u 14 sati. Tema je bila samo jedna, odluka o podršci koordinatoru za muški rukomet Ivanu Baliću i izborniku Željku Babiću, javlja Gol.hr.

Ivano Balić tako više nije prvi čovjek muškog rukometa, a uz Babića mora otići i njegov pomoćni Petar Metličić.

Iz HRS-a su poručili kako će se ime novog izbornika znati za mjesec dana!

Podsjetimo, hrvatska rukometna reprezentacija završila je kao četvrtoplasirana na netom završenom Svjetskom prvenstvu. Uoči natjecanja kao cilj je označeno četvrtfinale. Sve ispod toga bi se smatralo neuspjehom, a sve iznad uspjehom. To znači kako je polufinale i ulazak među četiri najbolja na svijetu ipak uspjeh.

Ono što sigurno boli navijače je način na koji je Hrvatska na kraju ostala bez medalje. Kauboje je tek jedan sedmerac dijelio od velikog finala s Francuzima, ali sve je dotukla izgubljena utakmica za brončanu medalju kada su naši rukometaši propustili čak osam pogodaka razlike 20-ak minuta prije kraja. Upravo je taj poraz presduo Babiću, ali i rukometnim legendama Baliću i Metličiću.