Ukrajina mora biti "spremna" na granici s ruskom saveznicom Bjelorusijom iako iz susjedne države za sada stižu tek "snažne izjave", rekao je predsjednik Volodimir Zelenski. Zelenski je tijekom posjeta području Lavova razgovarao s tamošnjim dužnosnicima o sigurnosnoj situaciji na sjeverozapadu Ukrajine i zaštiti granice.

"Razgovarali smo o zaštiti državne granice, stanju na granici s Bjelorusijom i mjerama protiv subverzivnih aktivnosti na tom području", rekao je Zelenski.

Njegov ured je objavio snimku sastanka za koordinaciju te priopćio da je predsjednik također sudjelovao na svečanosti u znak sjećanja na ukrajinske vojnike koji su poginuli u bitci odmah nakon početka ruske invazije u veljači. Zelenski na Telegramu nije komentirao žestoke sukobe koji su u tijeku na istočnom bojištu nakon što je ukrajinska vojska odbacila ruske tvrdnje o kontroli Soledara, grada poznatog po rudnicima soli.

Rano jutros paravojna skupina Wagner ustvrdila je da je osvojila taj grad, no Serhij Čerevatji, glasnogovornik istočnog vojnog zapovjedništva, za ukrajinsku televiziju rekao je da ukrajinske snage nisu dopustile ruskoj vojsci da probiju njihovu prvu liniju.